Пенчев се оплака от съдиите, иска справедливост

Треньорът на Ботев апелира за бективност

Треньорът на Ботев Петър Пенчев се оплака от съдийствто срещу неговия отбор от началото на плейофите в първата шестица на "А" група. Специалистът не обвини никого в тенденциозност, но поиска справедливост и изрази надежда, че грешките повече няма да се повтарят.

"Набива се на очи факта, че и в трите мача от първата шестица, които изиграхме, имаше решения съдийски, които повлияха на резултата. Не казвам, че са били умишлени, но искаме справедливост. Доказахме, че играем честно във всеки мач. Това са такива решения, която пряко или косвено влияят върху резултата и съответно и върху класирането. Затова апелирам за една обективност в предстоящия мач и останалите от първенството“, обяви Пенчев.

В предстоящия кръг Ботев се изправя срещу Берое, а срещата е в събота от 17:00 часа.

„Готвим се нормално за предстоящото домакинство. Направихме в тези три мача, които изиграхме, добри срещи и спечелихме точки. За да имат стойност тези точки, които печелим навън, трябва да постигнем победа утре срещу Ботев. Работим в условията на малко време, но преодолявайки неприятностите, това е един опит, който ще ни е от полза, за да покажем нашите силни страни. Към това ще се стремим утре – атакуващ футбол и да зарадваме феновете. Това ще е и едно извинение за домакинската загуба от Литекс.

Факт е, че в първата шестица от девет мача има само една домакинска победа. Трудно е и всеки се стреми към печеленето на точки. Ние залагаме на офанзивната игра. В най-скоро време ще има резултат от нашата игра", допълни треньорът на Ботев.