Мъжът, прегазил 6-годишното дете в Панагюрище, остава в ареста

В съдебната зала бяха майката, бащата, бабата и други близки роднини на убитото момченце

Окръжният съд в Пазарджик остави в ареста Цветан Пъков, който прегази и уби 6-годишно момченце на централна улица в Панагюрище. Съдът счете, че 44-годишният мъж има вероятност да се укрие или да извърши друго престъпление. Съдия Ирина Джунева обяви, че Пъков е общественоопасен по отношение на Закона за движение по пътищата.

44-годишният Цветан Пъков е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на 6-годишния Петьо Гевечанов. На 14 април, момчето бе блъснато, докато карало велосипеда си от джип, шофиран от Цветан Пъков. Решението може да бъде обжалвано в установения срок пред Апелативен съд-Пловдив.

По време на делото в съдебната зала бяха майката, бащата, бабата и други близки роднини на убитото момченце. Те отказаха да разговарят с журналисти, но майката Десислава през цялото време стискаше снимка на убитото си дете, непосредствено пред погледа на съдията.

По-рано през деня стана ясно, че по заповед на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова е започнала проверка за неправомерни действия на служители на МВР, свързани с осуетяването на административно-наказателна и наказателна отговорност на шофьора, убил на 14 април 6-годишно момче в Панагюрище. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Комисията е ръководена от Дирекция "Инспекторат", а в състава й са включени и експерти от Главната дирекция "Национална полиция". Резултатите от проверката ще бъдат огласени след приключването й, добавят от МВР.