БФС може да извади отбор от "Б" групa

Спорт

18-04-2015, 09:56

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Верея атакува Пирин Разлог с африканец

Заради скандала между Пирин (Разлог) и Верея (Стара Загора)

Скандалът, в който се замеси почти цялата "Б" група след взаимните обвинения в уреждане на мачове и влияние върху съдии, очевидно няма да се размине само с шум в медиите. Според "Меридиан Мач" в БФС вече подготвят изключително тежки наказания по случая.

Изчакват се окончателните резултати от проверката, с която се зае прокуратурата, за да бъдат официализирани санкциите. Президентът на БФС Борислав Михайлов е твърдо решен да "реже глави", което не изключва да имаме изваден отбор от втората ни професионална дивизия.

Във футболните среди вече се коментира такъв сценарий като най-често се споменава името на Пирин (Разлог), който бе обвинен, че срещу 12 000 лева е дал мача на Верея, за да му помогне в битката за спасение.

На разпити били привиквани шефовете на клубовете, които са забъркани в скандала. Имало е разговори и с играчи като според непотвърдена информация, някой от тях се е "пропукал" и е направил уличаващи признания. Не е изключено, ако следователите се забавят със събирането на доказателства, решението да бъде отложено, но има вариант, при който през следващата седмица от футболната ни централа ще излязат с официална позиция за наказания по случая.