Кобрата не бърза да се връща на ринга

Кубрат Пулев-Кобрата не бърза със завръщането на ринга. Това разкри самият боксьор пред вестник "България Днес". 33-годишният софиянец се би за последно на 15 ноември срещу световния шампион в тежка категория Владимир Кличко. Украинецът спечели с нокаут в петия рунд.

"Не бързам със завръщането - обясни Кобрата. - Търпелив съм и мога да чакам достатъчно. В момента най-важното е да се сработим с новия треньор Ули Вегнер, за да бъде всичко на шест."
В началото на годината българинът замени своя наставник Ото Рамин, с когото работеха от 2009 г., с друг немски специалист. Пулев вече се готви под указанията на Ули Вегнер в Берлин.
Преди няколко месеца главният мениджър на компанията "Зауерланд" Кристиян Майер обяви, че през първата половина на 2015 г. Кобрата ще се завърне на ринга. Очаква се това да стане през юни или най-късно юли.
"Още не е ясно кога ще е мачът", допълни Кубрат Пулев, чиято култова реплика "продължаваме напред" вече задмина по употреба от спортисти и треньори популярното "пак казвам".
От следващия двубой на Кобрата (20 победи, 11 с нокаут и 1 загуба) зависи много какъв път за развитие ще изберат неговите мениджъри. Единият от вариантите е да се атакува европейската титла. Трофеят вече беше притежание на Пулев, преди той да го оваканти, за да атакува световната корона. В момента шампион е Тайсън Фюри, който е длъжен да защитава короната срещу спаринг партньора на българина Еркан Тепер (Тур). Двете страни трябва да се споразумеят до 20 април. Ако това не стане и някоя от страните се откаже, тогава в играта може да влезе и Кобрата, който е втори в ранглистата на Европейския боксов съюз.