Ботев и Берое си поделиха Тракия

С 10 човека старозагорци успяха да стигнат до 1:1

Ботев и Берое не успяха да се победят в дербито на Тракия в първи мач от първата шестица в 4-ия кръг на плейофите. Те завършиха наравно 1:1 в Коматево, като домакините могат да съжаляват повече, че не стигнаха до успеха. Те играха около час с човек повече след червения картон на Аяс, но не успяха да се възползват пълноценно от това. 

Двубоят започна равностойно без сериозни опасности. В 8-ата Костадинов беше изведе на добра позиция пред малкото наказателно поле, но ударът му с глава мина високо над вратата. В 20-ата Пенев изпревари Момчил Цветанов при едно много опасно центриране в наказателното поле.

В 31-ата втори жълт и съответно червен картон получи изненадващо започналия титуляр Аяс за грубо нарушение срещу Марин. Халфът на Берое закъсня с влизането си, и въпреки че то не беше толкова грубо, то спираше опасен пробив отляво. Затова Кръстев го изгони. Три минути преди края на първата част Савио стреля опасно в десния ъгъл, но Стаховяк спаси.

През втората част Ботев започна вихрено. В 51-ата Пиргов изби опасен шут на Балтанов. Минута по-късно Пламен Николов беше близо до това да порази целта, но ударът му с глава беше отразен от стража на Берое.

В 57-ата Балтанов стреля по земя, ала отново Пиргов се намеси решително. В 63-ата Огнянов най-накрая откри резултата. Чунчуков направи пробив отдясно, преодолея Пенев и подаде към Огнянов, който отблизо простреля вратаря за 1:0. При попадението останаха съмнения за фаул срещу Пенев.

Само 2 минути по-късно обаче след центриране от фаул и грешка на Балтанов, Елиаш беше оставен непокрит и отблизо изравни резултата 1:1. 

Малко след това Ботев можеше да си върне преднината. В 69-ата при центриране от ъглов удар в наказателното поле топката попада в Цветелин Чунчуков, но ударът му мина  малко над напречната греда.

До края Берое затвори играта и не допусна сериозни опасности пред вратата си. С равенството Берое запази 5-ата позиция с 41 точки, с две повече от Ботев.

 

Ботев:

Стаховяк, Христов, Николов, Терзиев, Марин, Иршак, Балтанов, Васев, Огнянов, Цветков, Цветанов.

Треньор: Петър Пенчев

 

Берое: 

Пиргов, Зехиров, Динков, Елиаш, Пенев, Костадинов, Джоман, Савио, Аясс, Керкар, Андонов

Треньор: Петър Хубчев