Добро утро, София!

Животът

20-04-2015, 06:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

В начало бе Словото, а след това и автобусите

Добро утро в първия работен ден! Дано сте успели да отпочинете през почивните дни и да сте заредени с енергия и сили за новата седмица. Сипете си кафе и хайде да празнуваме заедно. Какво ли? Днес е Международният ден на свободния печат. За първи път той е обявен през 1991 г. от организацията „Репортери без граница“. Дано с информацията, която всеки ден с усмивка и настроение екипът на Sofiautre.bg подготвя за вас, ви е полезна.

А ето и с какво можем да улесним днешния ви ден.

Ако сте решили да си вземете душ преди работа, то знайте, че има райони, в които водата ще бъде кът.

Кафето и прегледа на печата също може да се окажат мисията невъзможна, защото от ЧЕЗ планират да дръпнат шалтера в 13 квартала.

Въпреки несгодите, които са ни подготвили от „Софийска вода” и ЧЕЗ, не забравяйте задължителният аксесоар, който отива на всички – усмивката. Вярно, времето няма да е един от поводите да имате слънчево настроение, защото от топлите (почти летни) температури от миналата седмица няма и следа, но така ще е само до средата на седмицата. Очаква ни понеделнишки студ, но добрата новина е, че ще има и малко слънце.

Преди да се отправите за работа, знайте че от днес „Цариградско шосе” ще бъде затворено за ремонт, затова внимателно подберете маршрута си, ако се налага да пътувате по него или просто се подгответе да повисите повече в задръстванията там. Също така имайте едно наум, ако трябва да стигнете с кола до Централна жп гара, защото влизането на автомобили в локалното пред сградата е забранено.

Ако пък изберете градския транспорт пред българските железници, то знайте, че имате повод за празник. На днешната дата през 1935 година започва да функционира автобусният транспорт в София. Ето че скромните 80 години по-късно столичните рейсове са модерни возила. Е, поне повечето.

Та...какъвто и повод за празник да имате днес или дори и да нямате, то екипът на Sofiautre.bg ви пожелава приятен понеделник и спокойна седмица!