Италиански тенор ще пее с Български камерен оркестър – Добрич

Концертът е във вторник в Огледална зала

Поредният концерт за тази година ще изнесе Български камерен оркестър – Добрич на 21 април /вторник/ от 18 часа в зала "Нели Божкова. Почитателите на музиката ке имат шанда да послушат и изпълнения на гост-солиста от Италия Симоне Аджиппи – тенор.
Диригент: Алексей Измирлиев.

В програмата са включени: Шуберт - Увертюра, Моцарт - Фантазия, Хендел -Ombra mai fu - aрия от операта Ксеркс, Шуберт - Аве Мария, Цезар Франк - Панис Анджеликус, Жорж Бизе - Агнус Дей, Маскани - Интермецо из операта Селска чест, Масне - Елегия, Джузепе Верди - Ingemisco от Реквием.

Симоне Анджиппи e роден в Милано, Италия. Започва своето професионално изграждане като оперен певец на 23 години. Завършва Музикалната Консерватория „Дж. Верди” в Милано. Още като студент дебютира в ролята на Арлекино в операта „Палячи” от Леонкавалло и като Неморино в „Любовен елексир” от Г. Доницети . Като носител на наградата на конкурса АССАМ получава стипендия за една година към Оперното студио в Щутгарт, Германия, където дебютира в ролята на Тамино от „Вълшебната флейта” от Моцарт / Театър Вилхелм, 2002/. Завършва своето вокално изграждане с маестро Еудженио Фолиати,с когото подготвя своя голям дебют в ролята на Рудолфо в операта „Бохеми” от Пучини в постановка на опера Стара Загора, изнесена на голямо турне в САЩ в престижни театри като „Театър Фокс” Атланта, „Театър Филипс, Висконсин, „Тил Център”, Ню Йорк. По същото време дебютира и в ролята на Пинкертон в операта „Мадам Бътерфлай” о т Пучини и в ролята на Макдъф в операта „Макбет” от Верди. 2006 г. е и дебютът му на Европейска сцена в ролята на Пинкертон в операта „Мадам Бътерфлай” /Театър Гуадалахара, Мадрид, Испания/. Освен вече споменатите опери, репертоарът на Симоне Аднжиппи включва и роли като: Каварадоси ( „Тоска” – Пучини), Полионе ( „Норма”- Белини), Алфредо ( „Травиата” – Верди.)