Слънчев и хладен понеделник

Животът

20-04-2015, 10:02

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Днес ще преобладава слънчево време

Следобед облачността ще се увеличи, но дъжд не се очаква

Днес преди обед над цялата страна ще преобладава слънчево време. Минималните температури ще са предимно между 1-6 градуса, на места по високите полета и малко по-ниски.

Ще се появи умерен, в Северна България и силен запад-северозападен вятър. След пладне от север ще започне увеличение на облачността, но валежи до вечерта не се очакват. Максималните температури ще са между 12 и 17 градуса, съобщават от НИМХ-БАН.

До обяд над Черноморието ще има повече слънце. Около и след пладне ще настъпи увеличение на облачността, предимно ниска и средна. Превалявания ще има на места през нощта срещу вторник. Максимална температура на въздуха 12-14 градуса, температурата на морската вода е 10-11 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

До обяд над планините ще преобладава слънчево време. Около и след пладне от облачността ще се увеличава, първоначално в Стара планина, където на места видимостта ще бъде намалена от мъгла. Ще духа до умерен, по билото на Балкана - и силен северозападен вятър. Ще е малко по-топло, с максимална температура на височина 1200 метра - около 7 градуса, а на 2000 метра - около 0 градуса.