Щастливият треньор на Марица: Време беше да спечелим такъв мач

Спорт

20-04-2015, 10:05

Снимка:

БФВ

Автор:

SPORTONLINE.BG

Всичко от Автора

Още по Темата:

Марица триумфира с Купата на България

Иван Петков радостен, че отборът е показал колективен дух във финала за Купата на България

Марица е новият носител на Купата на България по волейбол за жени след успех над Левски в драматичен финал с 3:2. След триумфа очаквано треньорът на пловдивчанки Иван Петков бе изключително щастлив от успеха, още повече по начина, по който бе постигнат.

„Щастлив съм! Проектът пред този отбор бе точно тази година да търсим резултати. Време беше и ние да спечелим такъв мач, в който да сме под напрежение. Най-доброто в момента в този отбор е, че играе като отбор. Не коментирам елементите, не коментирам тактиката. Важното е, че момичетата играят една за друга и са един невероятен колектив. В нашия клуб има единомислие и един синхрон, който е на всички нива. Сами можете да видите колко хора, които ни подкрепят са тук и се радват заедно с нас. Тази купа ни дава самочувствие и малко надежда, че това което правим, го правим правилно и ще се борим за следващата, която почва след 3 дни (б.а. в сряда започват плейофите от женското първенство, в които Марица ще играе с ЦСКА, а Левски с ВК Казанлък)“, заяви след края Петков.

„Нещата в женския волейбол са много непредсказуеми и когато играят два изравнени отбора, е нормално да се получат обрати като този в четвъртия гейм. Този мач бе шести между тези два отбора през сезона и всеки един е инфарктен. Само един от тях завърши в четири гейма, а останалите се решаваха с тайбрек и във всеки гейм не се знае как ще приключи. Тук е моментът да благодаря на всички момичета, на всички, които работеха с нас, които ни подкрепяха. Титлата искам да я посветя на един човек, който днес го нямаше в залата и това е г-н Диманов, а другият, за когото играхме днес бе нашият президент“, завърши треньорът на пловивчанки.

На обратния полюс бе настроението при треньора на Левски Радослав Бакърджиев.

„Не издържахме на напрежението. Ситуациите, които не можахме да си отиграем и някои атаки при добри условия за нас, доведоха до още по-голямо сковаване. Искам да поздравя момичетата за това, че успяха да се преборят в четвъртия гейм и да доведат мача до тайбрек, но не успяхме да се противопоставим категорично и да спечелим мача. Днес специално изпълнявахме много слаб начален удар. Това, с което ги затрудняваме по принцип. Те съответно ни затрудняваха с техния начален удар. Играха страхотно в защита, отиграваха си контраатаките и това бяха причините за загубата“, коментира Бакърджиев.

Купата е втора в историята на Марица. До сега пловдивчанки бяха печелили този трофей само веднъж - през 2012 година, когато на финала в пловдивската зала „Олимпиада“, надиграха именно Левски.