Подновяват пешеходните пътеки

Мисия Бургас

20-04-2015, 11:44

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пешеходни надлези не само за "Трапезица", но и на входа на Бургас

Статистиката показва, че през последните 3 години в града са създадени 1000 квадратни метра нови зебри

Както всяка пролет, Община Бургас започна масово изкърпване на повредените през зимата пътни настилки и подновяване на маркировката. Статистиката показва, че през последните 3 години в града са създадени 1000 квадратни метра нови пешеходни пътеки. Това се е случило след мотивирани искания на граждани, отправени до кмета Димитър Николов и одобрени от Комисията по безопасност на движението.
За да заостри вниманието на шофьорите към пешеходните пътеки, Община Бургас оцветява в сигнално червено 40 % от тях - там, където са най-конфликтните маршрути. За допълнителна сигурност на пешеходците, съществуващите пътеки по главните артерии на града се премаркирват със "Студен пластик". Това покритие е с дебелина на слоя 5 см. и гаранция 3 години, за разлика от обикновенната маркировка - акрилна боя с 6 месеца гаранция.
Тази година броят на пешеходните пътеки в Бургас ще се увеличи още след реконструкцията на важни възлови кръстовища. Предстои и строителство на два пешеходни надлеза по проекта "Интегриран градски транспорт". За подобряване видимостта на шофьорите, Община Бургас монтира светодиодни пътни знаци, които светят през нощта, а на 5 кръстовища в града са поставени сферични огледала.