Футболист на Лудогорец почва преговори със Стяуа

Румънският гранд все още се интересува от Хамза

Нападателят на Лудогорец Юнес Хамза може да премине в Стяуа след края на сезона. Тунизиецът е сред сигурните, които ще напуснат Разград през лятото, след като изобщо не можа да се наложи в състава на шампионите.

От началото на годината той има само 19 минути записани за "орлите", разпределени в два мача за Купата на България срещу Берое (1:0) и Литекс (0:0). И в двата случая той се появяваше като резерва в края, а всъщност това са и единствените срещи, за които той изобщо подна в групата на треньора Георги Дерменджиев. В последно време се твърди, че нападателят страда от контузия, но според някои информации това е спекулация, тъй като Хамза в момента тренира наравно със съотборниците си.

Той пристигна в Лудогорец през лятото от Ботев. Разградчани го измъкнаха под носа на Стяуа, които също го искаха през миналата година, при това точно преди мача между българския тим и румънския гранд в квалификациите на Шампионската лига. За него бяха платени 500 хиляди евро, но се очаква сега да бъде продаден срещу далеч по-скромна сума.

Стяуа задължително търси нападател, който да привлече през лятото, тъй като Раул Русески ще напусне след края на сезона и ще се завърне в Севиля, чиято собственост е, но в момента се подвизава на "Генча" под наем. Именно Хамза остава вариант номер 1 за нов атакуващ футболист. Според румънското издание "Национал" футболистът вече е информирал агента си да започне преговори със Стяуа.

Юнес Хамза е добре познат на север от Дунав, като преди да дойде в България той бе играч на Петролул.