ИАРА - Бургас при рибарите от "Морски сговор"

Мисия Бургас

20-04-2015, 14:23

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Рибарите от Бургас търсят пари за подмяна на двигателите на лодките си

Малките лодки без риболовен дневник, твърдят инспекторите

Ръководството на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури в Бургас проведе среща с членовете на рибарско сдружение „Морски сговор” в Ченгене скеле. Началникът на отдел „Рибарство и контрол” Николай Иванов заедно с главен инспектор Тодор Иванов и Главен директор на Главна дирекция „Рибарство и контрол“ Тодор Ангелов обсъдиха с председателя на организацията Димитър Янчев възможности за промени, свързани с регистрирането на лодките за риболов. 
„Коментирахме отпадането на задължението на капитаните на риболовни кораби с обща дължина под 10 метра за освобождаване за водене на риболовен дневник за стопански риболов. Така рибарите ще бъдат улеснени откъм процедури, свързани с документация. Това ще е първата от поредицата среща, които инициирам с рибарски сдружения, за да може отблизо да се запознаем с техните предложения и проблеми”, коментира Николай Иванов. 
В рамките на срещата в Ченгене скеле бе обсъдена и Оперативна програма „Морско дело и рибарство”, проблеми, свързани с бракониерството и възможни реформи в рибарския сектор.