Учебниците са пълни с недоразумения

Общество

20-04-2015, 14:45

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Въпрос на време е сегашните учебници и помагала да отпаднат

В учебниците на децата ни има големи недоразумения, за които непрекъснато сигнализират както учители, така и родители. Това заяви министърът на образованието Тодор Танев, предаде Дарик. По думите му е въпрос на време учебниците и помагалата, по които в момента учат българските ученици, да отпаднат.

Министърът посочи още, че ведомството още няма твърдо решение за това дали  25 май да бъде учебен ден, но по-вероятно е да се учи и да има занятия.

По думите на Тодор Танев учебниците имат нужда от смяна. „Действително има големи недоразумения. Ние ще се отървем от тези учебници – това го гарантирам. Не защото съм аз, дори ще бъде следващ министър, но рано или късно те ще си отидат. По-добре рано, отколкото късно. Това може да стане анблок, за да стане истински, за да има истински нови, като за 21 в. стандарти. Предният закон беше писан 1991 г. Тогава не само нямаше интернет, но и компютри почти нямаше. Очевидно е, че смяната е започнала, и е започнала на места ад хок”, коментира министърът.

Тодор Танев подписа Споразумение с директора на Националния център за информация и документация Ваня Грашкина за сътрудничество. То ще се състои в това граждани на Република България, които упражняват професия, която у нас не е регулирана, но в други държави е, да не трябва да минават през всички административни процедури.

Грашкина обясни, че вече за издаване на удостоверение за професионална квалификация заявления може да се подават само в една от двете институции.