Задържаха 65-годишна на „Женския пазар” за разпространение на цигари без бандерол

Крими

20-04-2015, 15:14

Снимка:

© Sofiautre.bg

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Полицаи иззеха 26 000 къса цигари без бандерол

Възрастната дама вече е осъждана за същото

Полицаи от отдел „Противодействие на престъпността във финансово-кредитната система” - СДВР задържаха 65-годишна жена, държала цигари без акцизен бандерол. Проверката била извършена около 10.45 часа на 16 април в района на „Женския пазар”, съобщиха от МВР.

В торбата на столичанка криминалистите открили 3800 къса цигари без бандерол за платен акциз. В хода на разследването те установили, че дамата пазела цигарите на жена, която познавала като „Баба Бойка”.

Полицаите установили самоличността й - А.К. /65 г./от София, позната на органите на реда за държане на акцизни стоки без бандерол и осъждана. Контрабандната стока била иззета, а двете жени - задържани за срок до 24 часа.

По случая било образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234 от НК. След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура, А.К. е привлечена като обвиняема. Наложена й е мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 500 лева. Другата жена била освободена, след като била разпитана като свидетел.