Ще ускорим изграждането на електронното управление, увери премиерът Борисов

Министър-председателят не постави срок, но обясни, че ще го съблюдава

Ще ускорим изграждането на електронното управление. Това каза премиерът Бойко Борисов на кръгла маса на тема „Единен цифров пазар чрез е-управление и дигитално предприемачество”, предаде „Фокус”.

„Всички полицаи са с това въоръжение като в Естония. Това го правим и в митниците, тихичко, без много шум. Много бихме могли да копираме и в електронното здравеопазване. Имаме карти, компютри, изградена електронна система и въпреки това, пак забелязвам министри да ходят с хартии. Радвам се, че сме първи в широколентовия интернет. По програмата работим активно това да се случи и в селата”, заяви Борисов.

Той посочи, че това, че в България също има добри ИТ специалисти също не е тайна. „Средната заплата в този сектор е 4000 лева. Притеснява ме, че нашите деца вече много малко си играят. Представете си тези деца с тази култура какви специалисти ще станат. Ще направим доста в електронното управление. В 21 век събираме данъците по електронен път. Разбира се, че има хакери, но има и други, които могат да го защитят. Срок не мога да поставя, но ще го съблюдавам”, каза още Бойко Борисов.