Столичен блок стои разцепен от 15 години

Животът

21-04-2015, 09:52

Снимка:

Телеграф

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Сградата е опасна, наркомани са окупирали цял вход

Блок 208 в столичния квартал „Надежда” стои с огромна цепнатина още от 2000 година, пише „Телеграф”. В момента собственици на жилища в сградата все още обитават вход „А”, докато тези от вход „Б” са евакуирани след разцепването.Хора от сградата твърдят, че от 15 години са се сменили куп правителства, обещават помощ, но досега нищо не е свършено. Не стига, че губят платените си със собствени средства апартаменти, те са били и глобени от Столична община, тъй като по закон са длъжни да поддържат сградата.

Последната намеса на властта била през 2000 година, когато след разцепването пристигнали от Гражданска защита и евакуирали хората от вход „Б”. След това общината дала предписание да се укрепи сградата и да се поставят дървени подпори на последния етаж, където дупката е най-голяма.

В празните апартаменти от вход „Б” вече са се настанили наркомани и клошари, които рушат, палят дограмата и не се плашат от разцепването. Сега се чака обследване на сградата от екип на Университета по архитектура и строителство, за да се реши ще се бута ли блока или ще се укрепва.