Местят в друго училище агресивната Емили

Побойничката нападна с метален прът 17-годишната Стела

На извънреден Педагогически съвет на СОУ "Железник", който ще се проведе днес, ще бъде обсъден докладът на училищната комисия за работа с малолетни и непълнолетни по случая с 11-класничката Емили Шишкова, която нанесе побой на съученичката си Стела Колева.

Това съобщи за starozagorskinovini.com директорът Донка Ангелова. Предложението на комисията е да бъде наложено най-тежкото наказание, предвидено в Закона за народната просвета - преместване в друго учебно заведение.

Както вече медията съобщи, по покана на директора на СОУ "Железник" на 15 април т.г. родителите на Емили и на Стела се срещнаха с комисията. Те са заявили, че с тяхно писмено съгласие момичетата са участвали в клипове с рапъра Титана. Пак с тяхно съгласие девойките са били на дискотека до среднощ.

На срещата е присъствала и Емили. Госпожицата е казала, че съжалява за постъпката си, "но е действала под емоция". Тя съобщила още, че наскоро двете приятелки са се били в дискотека.

Припомняме, че Мис Стара Загора за 2012 г. Стела Колева лежа в Неврохирургичното отделение на УМБАЛ "Д-р Стоян Киркович" със съмнение за комоцио, след като съученичка й разби главата с метален прът пред блока, в който живее. Сигнал за инцидента е подаден на 6 април в 00:28 часа, а нападателката бе задържана за 24 часа в ареста.

Въпреки настоятелните опити на комисията да се изяснят причините за нанесения побой, отговор не е получен, допълва starozagorskinovini.