Венци Стефанов предложи да се премахнат плейофите в "А" група

Спорт

21-04-2015, 11:15

Снимка:

LAP.bg

Автор:

Sportonline.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Венци Стефанов пак скочи на Левски и ЦСКА

Членът на Изпълкома призна, че настоящият формат на първенството не е удачен

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов смята, че разделянето на "А" група на две шестици трябва да отпадне. Той вече е направил това предложение пред Изпълкома на БФС. Темата все още не е била обсъждана и ще остане за следващо заседание на комитета.

"Ако разделението на две шестици бъде премахнато, отборите ще играят три пъти помежду си. Това е най-правилният вариант", каза Стефанов, цитиран от "Тема спорт".

"Видя се, че формулата с плейофите не е особено удачна. Втората половина реално не играят за нищо", добави той. Разделянето на "А" група на две шестици предизвика отрицателни реакции сред треньорите на отборите, останали в долната половина.

"Разделението мисля, че не е толкова удачно за България. Надявам се догодина да не сме там, но пък друг силен отбор може да е и да се изгуби смисълът", каза треньорът на Левски Стойчо Стоев.

Мнението споделят Никола Спасов от Черно море и Петър Пашев от Локомотив (Пловдив). Преди време и треньорът на шампиона Лудогорец Георги Дерменджиев също заяви, че този ход не е правилен. Според него най-добрият вариант е в "А" група да има десет отбора, които да играят по четири пъти всеки срещу всеки.