Забавление за най-малките в Музея на историята

Животът

21-04-2015, 11:30

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Музеят на играчките попълва колекцията си с конкурс

През юни малчуганите ще могат да се доближат до работата на музея

Музеят на историята в София подготвя специална програма за децата. Учениците от 1 до 5 клас ще имат възможността да се доближат до работата на музейните работници в рамките на четири последователни седмици през юни, съобщиха от Столичната община.

Инициативата „Ваканция в музея“ е образователна. Програмата й е 5-дневна и е разработена изцяло от експерти от Музея на историята. В нея са включени следните компоненти: археология, нумизматика, история на България, архитектура, изобразително изкуство и др.
Заниманията са седмични, като това означава, че през месеца ще има четири отделни групи. Първата група ще посещава музея от 1 до 5 юни, втора от 8 до 12 юни, трета от 15 до 19 юни, а четвърта от 22 до 26 юни.

Всяка група се състои от максимум 20 деца. Часовият диапазон на заниманията е от 08:30 до 17 ч. Мястото на провеждане е новата сграда на Музея на историята на София на пл. Бански 1 (бившата Централна минерална баня). Цената за участие в едноседмична програма е 100 лв. Второ дете в семейството ползва 25 % отстъпка. Срокът за записване в инициативата е до 22 май.