Пари спират Любо Пенев за Македония

От местната федерация могат да му предложат заплата само 7000 евро

Бившият национален селекционер Любо Пенев по всяка вероятност ще отпадне от сметките на Македония. Причината е финансовите претенции на Пенев, който преди вземаше по 35 000 лв. като наставник на българския тим. От македонската федерация обаче не могат да му предложат повече от 7000 евро.

Доскоро за фаворит за мястото се считаше Джанфранко Дзола. Бившият треньор на Каляри трябваше да подпише договор миналия петък, но в последния момент не дойде в Скопие и сделката пропадна.

Според местния вестник "Дневник" назначението на българина е твърде малко вероятно. Ел Голеадор е твърде скъп за македонците, които могат да предложат максимална заплата на новия си селекционер от 14 000 лв. Освен това, македонците предлагат само договор за следващите шест месеца, който евентуално да бъде удължен за още две години в зависмост от представянето на тима до края на цикъла от световните квалификации.

Затова местните медии смятат, че почти сигурният нов селекционер сега ще е сърбинът Милован Райевац. Той бил единственият от кандидатите без сериозни финансови претенции, пък и би се съгласил на договор с такава продължителност.