Втори ден продължава напрежението срещу новоизбрания кмет на Неделино

Между двата лагера се стига до размяна на обиди, а с боя бяха се разминали почти на косъм

Напрежението в Неделино продължава втори ден след като служители на администрацията и привърженици на отстранения кмет Стоян Беширов не допуснаха в сградата новоизбрания от местния Общински съвет управник. Между двата лагера се стига до размяна на обиди, а с боя бяха се разминали почти на косъм.

Привържениците на отстранения окончателно от съда миналата седмица, след разследване на Нова телевизия, Стоян Беширов взеха ключа от кметския кабинет и от администрацията. "Бате Бойко ще ти отключи", предупреди новия градоначаланик Румен Русанов един от "протестиращите", показа Нова телевизия в сутрешния си блок. "Значи, ясна е целта на тези хора – те искат да продължи да управлява техният човек Стоян Беширов", каза Русанов. "Повече не искам да влизам там – нека си работят и си управляват, нека да видят какво е без нормално управление. Понеже общината е пред финансов колапс", коментира днес новоизбраният кмет пред Нова.

Към Беширов е повдигнато обвинение за злоупотреба с над 900 хил. лв. по европейски проекти, но местните това не ги интересува. "Какво е направил господин Беширов?! Докато не излезе решението на съда, той си е нашият кмет. Няма те да ни избират кмет!", възмущават се поддръжниците на отстранения градоначалник. Запитани дали същият Стоян Беширов ги е събрал, те в един глас отрекоха: "Не! Не! Да го виждате тука сред нас?!" "Владимир Путин ни събра, получихме и от Жириновски обаждане!", подиграват се местните на въпроса за корумпирания им градоначалник, когото продължават да бранят.