Барабанистът на AC/DC виновен за заплаха за убийство

Булевард

21-04-2015, 15:13

Снимка:

wikipedia.org

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Последно: Барабанистът на AC/DC не планирал убийства

Фил Ръд от AC/DC поръчал 2 убийства

Първоначално австралийският музикант отричаше обвиненията

Фил Ръд, барабанистът на известната рок група AC/DC, се призна за виновен за заплаха за убийство и притежание на наркотици пред съд в Нова Зеландия. Австралиецът първоначално отричаше обвиненията.

Музикантът беше арестуван в дома си през ноември миналата година и оттогава срещу него се водят дела. Във вторник той каза пред съда, че много негови служители са били уволнени през август след излизането на неговия нов солов албум.

Смята се, че причина за това е фактът, че Фил Ръд е смятал, че охраната на премиерата на албума му, състояла се в притежаван от него ресторант, не е била достатъчно затегната. Месец по-късно е подслушан негов телефонен разговор, в който австралиецът твърди, че иска негов служител да бъде „очистен”. По-късно музикантът предлага и награда, състояща се в над 150 хиляди долара, както и „мотор, една от личните му коли и къща”, съобщи BBC.

„Като резултат от заплахите на обвиняемия, жертвата се е страхувала за сигурността си”, гласи резюме по случая от съда. Адвокатът на Фил Ръд е съобщил на репортерите, чакащи пред съда, че събитията са се разиграли заради „едно телефонно обаждане, предизвикано от гняв”.

Фил Ръд, който в момента е на 60 години, ще бъде осъден на до 7 години лишаване от свобода за заплахите, 3 месеца за притежание на канабис и 6 месеца за притежание на метамфетамин.