Край на текстовете за наркотици в хип-хопа

Битките ще започнат на 25 април, а на 26 май се пренасят в Пловдив

Водещи рап изпълнители се обявиха против наркотиците, като се включиха в националния конкурс "Осмей дрогата". Хип-хоп звездата Спенс дори обяви специална награда, за да подкрепи инициативата.

Наградата ще се връчи по време на надпреварата Freestyle Battle Series, които се организират за трета поредна година. Битките ще започнат на 25 април, а на 26 май се пренасят в Пловдив. Спенс и инициаторът на конкурса Стелиан Димитров ще дадат специална награда на единия от двамата финалисти, казал най-малко думи, свързани с дрогата.

Рапърът Големия, който има няколко проекта със 100 Кила, също не остана по-назад и сподели в личния си профил фейсбук събитието за „Осмей дрогата“. Сензацията 5 Стотака, който спечели хип-хоп награда за Дебют на 2014г. , участва в рекламния клип на конкурса.

"Осмей дрогата" е продължение на кампанията "Продължи линията на живота си без дрога", която стартира на 18 септември 2014г. Тя обедини много пловдивски артисти част от които са нашумелият хип-хоп изпълнител Liter Jack и група Респект.