„Сопрано” готвят българска песен за концерта си в НДК

София Лайф

21-04-2015, 16:55

Снимка:

© Sofiautre.bg

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Най-доброто от руската музика в НДК

В София певиците ще се представят с програмата „Женски свят”

Много популярна българска песен, подготвена специално за концерта в София, ще чуе публиката на „Сопрано“ Турецкий утре, 22 април в зала 1 на НДК, съобщиха организаторите. Момичетата са пели вече тази песен преди два дни в Абхазия и вероятно тя ще влезе завинаги в техния репертоар, защото е много хубава. Това казаха дамите от „Сопрано“ пред журналисти след пристигането си от Москва преди броени часове.

Техният концерт ще бъде двучасов – и ще включва най-доброто от руската и славянска музика, както и вечните хитове от последните десетилетия в стиловете опера, мюзикъл, джаз, латино, поп и рок. „Сопрано“ е дамският вариант на нашумялата руска арт Хор Турецкого, чийто дирегент е народният артист на Руската Федерация Михаил Турецкий.

Всяка от певиците притежава различен тембър и внася в хоровото единство свой собствен почерк. Обединени, момичетата от Сопрано правят изключително зрелищен спектакъл – с песни, танци и свирейки на различни музикални инструменти.

Програмата „Женски свят“, която певиците ще поднесат в София, говори за всичко, свързано с женската душа – любов и ревност, нежност, страст и порок. изразени с нескончаема опера, мюзикъл, джаз, латино, поп и рок. Публиката ще пътешества през обичани песни като „Bamboleo“, „Турския марш“, „Адажио“, „Танго на разбитите сърца“. „A Chi Mi Dice“, „Mamma Maia“, „Рио-рита“, „Один раз в год сады цветут“ и „Течет Волга“, „Посмотри, какая красивая“, „Ромашки спрятались“ и много други.