Байерн излиза в битка срещу историята с Порто

Немският тим досега 4 пъти е губил с два гола разлика в първия мач като гост и никога не е продължавал напред

Байерн приема Порто в четвъртфинален реванш от Шампионската лига с цел да заличи пасив от два гола, след като „драконите“ преди седмица спечелиха първата среща с 3:1.
Мюнхенският гранд до момента четири пъти в евротурнирите е губил с два гола разлика в първия мач като гост и никога след това не е продължавал напред. В два от тези случаи Байерн прави равенство като домакин в реванша, а в другите два успява да навакса само един гол от пасива си.
Порто девет пъти в историята си е записвал победа с два гола разлика в първия мач от евротурнирите, като два от тях са с резултат 3:1 и тогава „драконите“ винаги продължават. В шест от останалите седем случая Порто също елиминира съперника, но един път губи. Именно този случай може да послужи като вдъхновение за Байерн в днешния мач.
През сезон 1980/81 на Купата на УЕФА „синьо-белите“ печелят с 2:0 като домакин на Грасхопър на 21 октомври 1980 г. с голове на Антонио Соуса и Тейшейра. На реванша в Цюрих (5 ноември 1980 г.), ръководен от българина Богдан Дочев, швейцарският тим още в 66-ата минута заличава пасива си след попадения на Клаудио Сулсер и Роджер Верли. Две минути преди края на продълженията Ханс Йорг Пфистер бележи за Грасхопър и праща „скакалците“ в третия кръг на Купата на УЕФА, където елиминират Торино, за да отпаднат на четвъртфиналите от Сошо.