Заместват паролите с електронни устройства в телата

Портфейл

22-04-2015, 08:03

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Работи се по проекта “Kill all Passwords” / “Убий всички пароли”/

Компанията за онлайн разплащания PayPal смята, че в бъдеще електронни устройства с уникални характеристики в телата на потребителите ще осигуряват достъп до онлайн сметките, които често са обект на хакерски атаки, пише TechWorld, цитиран от "Фокус".

Джонатън Льобланк, ръководител на звеното за разработки на PayPal посочва: “Докато паролите продължават да са стандартен метод за идентифициране на потребителите в интернет, хората ще използват слаби пароли като “password” или “123456” при регистрацията си и ще остават шокирани, когато акаунтите им бъдат изложени на риск”. PayPal отбелязва, че по-сигурните биометрични системи, разчитащи на пръстови отпечатъци и сканиране на ириса бързо ще “излязат от мода”, още преди повечето организации да са ги възприели.

Льобланк работи с инженери и разработчици, за да открие и тества нови технологии. Той смята, че бъдещето на мобилните разплащания и деликатните онлайн взаимодействия е в устройства, които се присаждат, инжектират или поглъщат. В момента той представя проекта “Kill all Passwords” (в превод “Убий всички пароли”), изтъквайки, че технологията се развива към “истинска интеграция с човешкото тяло”. PayPal вече си сътрудничи с партньори за създаването на технологии за разпознаване на кръвоносни съдове, както и на гривни за засичане на сърдечен ритъм, подобни на използваните от банката Halifax.