Пазарджишки учители от ПГХХТ сигнализираха за ученици фантоми

Животът

22-04-2015, 09:41

Снимка:

ПГХХТ Пазарджик

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Учениците проспиват първите 2 часа

Според преподавателите сигналът е закъснял, защото те са били "притиснати от ръководителските методи на директора"

В отворено писмо учители от Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии в Пазарджик подават сигнал за голям брой редовни ученици, които са записани в учебното заведение, но никога не са го посещавали. Според преподавателите сигналът е закъснял, защото те са били "притиснати от ръководителските методи на директора".

"Не желаем да бъдем пасивни съратници на несправедливостта, защото по този начин се превръщаме в нейни защитници… Искаме да бъдем в училището си с желание, а не със страх от нападки и заплахи за наказание и уволнение", се казва в писмото. Документът е подписан от 11 преподаватели, които са категорични, че управлението на директора инж. Мария Абрашева е "безпринципно и некомпетентно”, а това е довело до влошаване на микроклимата, психологически тормоз, лични нападки и уронване престижа на гимназията,от която през последните няколко години има значителен отлив.

Учителите заявават, че сигналът е подаден до "отговорните органи” и в него е записано, че в училището освен посочените проблеми има и "записани голям брой ученици, които никога не са прекрачвали прага на учебното заведение”.

Началникът на Инспектората по образование в Пазарджик Валентина Кайтазова заяви за Дарик, че е разпоредена проверка във връзка с получения сигнал. Тя ще установи дали наистина има ученици фантоми, които никога не са посещавали учебното заведение или става въпрос за деца, които не ходят редовно училище.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"