Пазарджишки учители от ПГХХТ сигнализираха за ученици фантоми

Животът

22-04-2015, 09:41

Снимка:

ПГХХТ Пазарджик

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Учениците проспиват първите 2 часа

Според преподавателите сигналът е закъснял, защото те са били "притиснати от ръководителските методи на директора"

В отворено писмо учители от Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии в Пазарджик подават сигнал за голям брой редовни ученици, които са записани в учебното заведение, но никога не са го посещавали. Според преподавателите сигналът е закъснял, защото те са били "притиснати от ръководителските методи на директора".

"Не желаем да бъдем пасивни съратници на несправедливостта, защото по този начин се превръщаме в нейни защитници… Искаме да бъдем в училището си с желание, а не със страх от нападки и заплахи за наказание и уволнение", се казва в писмото. Документът е подписан от 11 преподаватели, които са категорични, че управлението на директора инж. Мария Абрашева е "безпринципно и некомпетентно”, а това е довело до влошаване на микроклимата, психологически тормоз, лични нападки и уронване престижа на гимназията,от която през последните няколко години има значителен отлив.

Учителите заявават, че сигналът е подаден до "отговорните органи” и в него е записано, че в училището освен посочените проблеми има и "записани голям брой ученици, които никога не са прекрачвали прага на учебното заведение”.

Началникът на Инспектората по образование в Пазарджик Валентина Кайтазова заяви за Дарик, че е разпоредена проверка във връзка с получения сигнал. Тя ще установи дали наистина има ученици фантоми, които никога не са посещавали учебното заведение или става въпрос за деца, които не ходят редовно училище.