Недялко Йорданов гостува на "Четяща Стара Загора"

Стара Загора Лайф

22-04-2015, 10:55

Снимка:

www.bnews.bg

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Четяща Стара Загора" започва на 23 април

"Четяща Стара Загора" влиза в училище, в офиса и у дома

Поетът ще открие Маратона на четенето в общината

Днес и утре гост на Десетия юбилеен маратон "Четяща Стара Загора" ще бъде поетът, драматург и режисьор Недялко Йорданов.

На 22 април от 10:00 ч в залата на Регионална библиотека "Захарий Княжески" ще се състои представянето на участниците в надпреварата "Приключения опасни..." - конкурс за адаптация и сценично представяне на фрагменти от творчеството на Недялко Йорданов за деца. Събитието се осъществява по повод 75-годишнината на твореца с подкрепата на Община Стара Загора.

Заявилите участие деца са от целодневни градини, училища и театрални формации от община Стара Загора и са разпределени в три възрастови групи. Жури в състав: председател - Недялко Йорданов, Мария Донева - поет и драматург от Драматичен театър "Гео Милев" - Стара Загора, и Таня Георгиева - актьор от Държавен куклен театър - Стара Загора, ще оцени младите актьори.

На 23 април (четвъртък) в стая 203 на Община Стара Загора Недялко Йорданов ще участва в откриването на Маратона на четенето 2015 с представители на общинската администрация, на културни и образователни институти и с гостите на маратона - детската авторка Яна Якова и Румяна Пенчева от Националния литературен музей.

Почитателите на поета могат да се срещнат с него в 10:30 ч на Хепънинга на книгите и четенето пред книжарница "Хеликон".

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен