Паро: Кризата в ЦСКА е от двата месеца лагер и финансова неяснота

Футболистите трябва да си повярват за срещата в Ловеч

Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов коментира пред Bulgariautre.bg игровата и финансова криза при "червените".

"Според мен кризата в ЦСКА е заради две неща. От една страна е този безумен лагер по време на зимната подготовка който бе цели 40 дни. От друга,  все още продължаващата финансова неяснота в клуба", смята Паро Никодимов.

"За мен гафът със зимната подготовка на цСКА в Турция е равносилен на този който направиха с нас националите преди световното през 1970 година когато ни качиха на Белмекен да тренираме в сняг за първенство в Мексико с големи жеги. Да не говорим, че и тогава ни държаха дълго време затворени и бяхме подивели", припомня си Паро Никодимов.

"Като треньор никога не съм правил лагери повече от две седмици. Като винаги съм пускал играчите в събота и неделя да се видят с близките за да се разнообразят",добавя Никодимов.
"Финансовата неяснота, кога ще има стабилен спонсор, кога ще има заплати, разстройват футболистите и няма как да бъдат съсредоточени само за футбол", убеден е Паро Никодимов.
"И все пак ЦСКА си е ЦСКА. Смятам,че играчите трябва да си повярват за мача в Ловеч. През есента не очаквахме да ги победим като гости, а взехме по хитър начин победата", напомня Никодимов.
"Играчите на ЦСКА трябва да си повярват,че могат да спечелят даден мач за едно полувреме. Да наложат волята си и да вземат надежден аванс. Не казвам,че после трябва да се разхождат по терена, но ще им е по-лесно да го запазят",обяснява Никодимов.