Арестуван шофьор строши охранителна камера с обувката си

Крими

22-04-2015, 13:39

Снимка:

PlovdivUtre

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

От пазарджишката полиция съобщават, че е задържан и пиян тракторист без книжка

Полицейско производство е образувано срещу водач от Пещера, съзнателно пречил на полицейски служители да изпълнят задълженията си и счупил охранителна камера в арестното помещение.

В нощта на 20 срещу 21 април автопатрул при полицейския участък в Ракитово направил опит да спре за проверка лек автомобил. Вместо това водачът въобще не обърнал внимание на автопатрула, увеличил скоростта и продължил. По-късно същият е катастрофирал в района на пътя между Брацигово и Пещера.

След задържането, мъжът отказал да представи документи за самоличност и да бъде изпробван за алкохол. Извършителят е бил арестуван. При направения личен обиск у него, станало ясно, че това е 32-годишен мъж от Пещера.

В районното управление той се държал арогантно, обиждал и се заканвал на органите на реда. В яда си извършителят свалил обувката си и умишлено счупил монтираната в арестното помещение камера за видеонаблюдение. Спрямо него освен наложените административни санкции е образувано и бързо полицейско производство за повреждане на държавно имущество.

От пазарджишката полиция съобщават, че е задържан и пиян тракторист без книжка. През нощта мъжът бил спрян за проверка на пътя Панагюрище - Пазарджик. Установено е, че машината без регистрационни табели и е управлявана от 41-годишен панагюрец. В хода на проверката станало ясно, че освен без необходимата правоспособност, шофьорът е зад волана на машината с 2.18 промила концентрация на алкохол. Той е задържан за срок от 24 часа в ареста. Срещу него е образувано незабавно производство.