Младежите с ново извращение, за да са секси

Засмукват устните си в чаша, за да изглеждат като напомпани със силикон

Нова опасна мода набира скорост сред тийнейджърите. Тя се нарича „предизвикателството Кайли Дженър" и подтиква младежите да обезобразяват лицата си, пише „Тайм".

След като риалити звездата Кайли Дженър заяви, че очевидно изкуствено напомпаните й устни са напълно естествени, младежите започнаха да търсят нехирургични начини за уголемяване на джуките. И да конкурират представителката на клана Дженър-Кардашиян със стряскащи снимки в социалните мрежи.

„Предизвикателството Кайли Дженър" се състои в това да напъхаш устата си в тесен стъклен съд и да засмучеш въздух, колкото е възможно по-силно. Резултатът е временно подуване на устните, които наподобяват на инжектирани със силикон.

Ефектът от тази самоделна интервенция обаче често е катастрофален, като хлапетата често свършват с насинени устни, които понякога и кървят.

Въпреки това Туитър е пълен със снимки и клипове на безделничещи младежи. И въпреки че картинките са повече от стряскащи, това сякаш ги мобилизира да изглупяват още повече.

Модата завладя както момичетата, така и момчетата. След като и две сестри от Исландия си причиниха това нараняване, местен пластичен хирург обясни: „Устните посиняват, защото кръвта ги изпълва и лесно може да се инфектират и да изгубят чувствителност. Това е наистина опасно изтръпване и сериозно съветвам никой да не го пробва".