Бойко дава 20 000 долара за командировки на Хасан и Ибрахим

Животът

22-04-2015, 14:09

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Хасан и Ибрахим Игнатови свириха с БКО (снимки)

Близнаците пианисти заминават за Ню Йорк и Санкт Петербург

Премиерът Бойко Борисов вкара извънредна точка в дневния ред на днешното заседание на правителството, чрез, която да бъдат заделени 20 000 долара за пианистите близнаци Хасан и Ибрахим Игнатови.

С две думи понеже ще го вкарам като извънредна точка - тези сладури, знаете добре цялата държава се снима с тях без нас, сега трябва да ходят в Ню Йорк, Санкт Петербург и никой не им дава пари", коментира министър-председателят преди заседанието на кабинета. Сега с Горанов говорихме, от ДМС-тата ще заделим 20 000 долара за всичките им командировки, ще ги вкараме до края на Министерски съвет", добави Бойко Борисов.

Двамата братя-пианисти Хасан и Ибрахим, заедно с 9-годишната Крисия Тодорова се класираха на 2-ро място на „Детската Евровизия" в Малта с песента "Планетата на децата".

По-късно Хасан и Ибрахим Игнатови спечелиха престижен международен конкурс, който ще се проведе в прочутата "Карнеги Хол". С изпълнението на Рапсодия "Вардар" Хасан и Ибрахим спечелиха второто място в категорията "Клавирно дуо".

В индивидуалните категории, момчетата взеха двете първи места. Занимаването им беше под въпрос, тъй като не им достигаха финансови средства. Затова семейството им започва кампания за събирането на средства за пътуването на Хасан и Ибрахим до Съединените щати, както и за участието им в друг международен конкурс в Санкт Петербург.