Областният инспектира строежа на новото агроучилище и спортна зала в Маноле

Мисия Пловдив

22-04-2015, 15:00

Снимка:

Областна администрация Пловдив

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започва строежът на голямото земеделско училище в Маноле

В Маноле строят ударно училище и спортна зала (снимки)

Стойността на проекта е близо 5 000 000 лева, финансиран изцяло със средства от държавния бюджет

Днес Областният управител на област Пловдив Розалин Петков бе на инспекция в село Маноле, за види как върви строителството на най-модерното за България, агроучилище с многофункционална спортна зала.

Заедно с кмета но община Марица - Димитър Иванов, на чиято територия е новата придобивка и представител на строителната фирма - изпълнител на обекта, областният управител разгледа обекта на стойност близо 5 милиона лева, финансиран изцяло със средства от държавния бюджет.

Срокът за изпълнение на строителството на учебно-спортния комплекс е 180 дни. На 30 септември 2014 г, със символична първа копка, бе даден нов старт на строежа на учебното заведение, замразен преди повече от 25 години.

Училищната сграда е с разгъната застроена площ 3985 кв.м. Проектирана е с 21 класни стаи, 6 учебни кабинета, 6 административни зали, лекарски и зъболекарски кабинет и библиотека.

Строителството включва довършване на изградените в груб вид в началото на 90-те години, основни корпуси А и Б. Класните стаи са разположени на три етажа, с ориентация на юг и на изток и светла височина 3 м. Съществуващите стоманени са укрепени с допълнителни стоманени конструкции, всички фасадни и вътрешни разпределителни стоманобетонови елементи са демонтирани и новите стени се изпълняват от газобетон, топлоизолационни плочи и минерална мазилка. Монтирана е петкамерна PVC дограма. Предвидени са направата на ел. инсталация, пожароизвестяване, ОВК и ВиК инсталации. 

Многофункционалната спортна зала е с разгърната застроена площ от 927.64 кв.м. Тя представлява нов обем, свързан с топла връзка с учебната сграда. Залата ще е с комбинирано игрище за физкултурни занимания, волейбол и баскетбол и трибуни с пет реда седалки с 345 места.

Дворът с площ 4000 кв.м ще е богато озеленен и благоустроен с площадки за баскетбол, волейбол и писта за 100 м бягане. Община Маноле е предоставила между 50-100 дка общинска земя за изграждане на опитна станция на агроучилището.

Очаква се обектът да бъде завършен след около 2 месеца.