Ако държавата се откаже от таксите за плажовете, шезлонгите - без пари

Съюзът на собствениците в Слънчев бряг излезе с предложения до правителството и общината за новия сезон

И хотелиери, и концесионери ще пратят специално предложение до министър-председателя Бойко Борисов и до Министерството на туризма, в което ще настояват държавата да се откаже от концесионните такси от плажовете през тази година. Ако това стане, концесионерите на плажа в Слънчев бряг ще предлагат на туристите безплатно ползване на чадъри и шезлонги, съобщи Дарик.

"Това е начинът държавата да подаде ръка на бизнеса с цел с общи усилия да се преодолеят негативните очаквания за спад на туристите през предстоящия летен сезон и да се подпомогне българския туризъм", обявиха от Съюза на собствениците в Слънчев бряг. Концесионерите от своя страна гарантират високото качество на поддържането на ивиците и цялостното обслужване по тях.

Те твърдят, че колкото по-бързо и адекватно държавата реагира на това предложение, толкова по-бързо и положително ще се създадат условия за по-добър и по-успешен туристически сезон.

Друго предложение на собствениците, но до Община Несебър, касае ново работно време на обектите на територията на комплекса, които са извън обхвата на хотелите. Хотелиерите предлагат всички търговски обекти и супермаркетите да работят най-късно до 10 вечерта, питейните и хранителни заведения - до полунощ, а за дискотеките да няма ограничения. Идеята ще бъде входирана в Общинския съвет в Несебър след прецизиране на различните видове обекти, съобразно тяхното предназначение. Целта е да бъде сведен до минимум шума през нощта и купуването на алкохол и безразборната му употреба по тъмните алеи.