Добруджа 07 е на полуфинал без загубен гейм

Спорт

22-04-2015, 23:23

Снимка:

Александър Стоянов, centersport.org

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Добруджа 07 отново мачка, само на гейм е от полуфиналите

Отличен старт за Добруджа 07

На полуфиналите добруджанци ще играят с Нефтохимик

Волейболистите на Добруджа 07 (Добрич) записаха трета поредна победа във финалния турнир за Купата на България, след като в последен мач от група А, на която са домакини, сразиха с 3:0 (25:14, 26:24, 25:20) Пирин (Разлог) и по този начин спечелиха първото място в класирането без загубен гейм, пише bgvolleyball.com.

Отборът на Пирин пръв се откъсна в резултата, но след това силна серия от сервиси на опитния Костадин Стойков даде аванс на домакините, които в последствие поведоха с 8:5 на първото техническо прекъсване. Постепенно Добруджа 07 увеличи преднината си, а при 14:6 отборът на Пирин получи жълт картон заради протести. Комфортният аванс позволи на домакините да засилят риска при сервис и това даде резултат, след като разликата стана 23:14 и бе въпрос на време Добруджа да поведе в геймовете.
Вторият гейм започна подобно на първия, но хубавият начален удар на играчите на Добруджа 07 отново им помогна, за да поведат с 8:7 при първата техническа пауза. Отборът на Пирин не допусна изоставане, като в края дори стигна до геймбол, но домакините се измъкнаха отново благодарение на силния си сервис и направиха 2:0 след 26:24.
В третата част играчите на Пирин водеха с 8:6 при първото техническо прекъсване, като по нищо не даваха признаци, че ще се отказват. Отборът на Добруджа успя да изравни и да обърне развоя при 16:14. При преднина от 20:15 добричлии вече предусещаха третата си победа.
Така Добруджа 07 спечели първо място в група А с пълен актив от 9 точки, на три пред втория Левски Бол (София).
Добруджанци ще очакват завършилия на второ място в група Б в Сливница за съперник на полуфинала в петък.

 

Марек Юнион Ивкони е аут от турнира за Купата на България по волейбол при мъжете. Шампионите бяха изхвърлени от надпреварата след драматична загуба с 2-3 гейма от Нефтохимик 2010, съобщи centersport.org. Така на полуфиналите за Купата бургазлии ще срещнат първенеца от другата група Добруджа 07 (Добрич), който завърши като лидер в предварителна група А.

Протовопоставянето на двата тима пък ще бъде повторение на полуфиналите от първенството в Суперлигата, в което Добруджа отстрани Нефтохимик след 3:2 победи. Другият полуфинал за Купата е Монтана - Левски Бол.

Класиране в група А
1. Добруджа                 9 т.
2. Левски Бол               6
3. Пирин                       3
4. Виктория Волей         0
Класиране в група Б
1. Монтана                   6 т.
2. Нефтохимик 2010       6
3. Марек Юнион Ивкони 4
4. Арда                        2

ПРОГРАМА ДО КРАЯ НА ТУРНИРА

24 април, петък
17.30 часа - полуфинал 1
20.00 часа - полуфинал 2
25 април, събота
17.30 часа – финал