Вкараха в парламента секс книжката за първолаци

Политика

23-04-2015, 11:30

Снимка:

dunavmost.bg

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Депутат пита министъра кой е одобрил помагалото

Депутатката от „Атака” Миглена Александрова е задала въпрос към министъра на образованието и науката проф. Тодор Танев относно обучаването на първокласниците, става ясно от сайта на Народното събрание. Въпросът е провокиран от съдържанието на книжката „Мамо, мамо, я кажи кой прави децата?” на издателство „Кибеа”.

Александрова обяснява, че първокласници в български училища биват обучавани как се прави секс по въпросната книжка, наречена помагало.

„Текстовете и илюстрациите към книжката представят по брутален начин откъде идват децата. Част от текста, който се съдържа в книжката, е: „Порасналият човек може да прави с пениса си деца на жената. Тогава той става баща, а тя майка... Тогава мъжът целува жената, понеже той почти винаги има желание и те лягат в леглото или на поляната или където им се иска”, е само част от скандалния разказ за това как се правят децата”, пояснява народният представител.

Според нея, разказите в книжката определено не са подходящи за деца, а наподобяват илюстрации от Кама Сутра - легнали един върху друг мъж и жена, секс пози и дори мястото, откъдето излиза бебето.

Миглена Александрова пита образователния министър Тодор Танев дали помагалото е одобрено от министерството, кой е препоръчал използването му, в колко училища в България „се учат” първокласници по него, както и колко е платено на издателството за книжката „Мамо, мамо, я кажи кой прави децата?”.