Две години затвор грозят човека, замерил ДКЕВР с яйца

Крими

23-04-2015, 11:53

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

ВИДЕО: Как замериха ДКЕВР с яйца

Дончо Дудев днес застава пред съда

Пред съда днес застава Дончо Дудев, който хвърля яйца по членовете на енергийната комисия по време на пресконференция. Заради това си деяние той може да бъде лишен от свобода до две години или да бъде осъден на пробация.

Дудев обаче е категоричен, че пред съда трябва да застане самата Комисия за енергийно и водно регулиране, както и управляващите у нас през изминалите няколко години. 

И съдът трябва да е на съд, добави пред Нова теливизия обвиняемият. 

И днес той не се счита за виновен. 

"Смятам, че това е начинът, по който съм изразил моите политически виждания и граждански протест. Аз пледирам за абсолютна невинност. Към днешна дата не съжалявам за тази постъпка", коментира Дудев.
Протестът му продължава. Днес той ще бъде подкрепен от други граждани с демонстрация в 14.00 часа пред Районния съд, където ще му бъде повдигнато обвинението. Протестът е под надслов "Аз съм срещу мафията".

"Не обичам поговорката „Наведена глава, сабя не я сече". Това значи да свия уши, да си плащам сметките и да се примиря с енергийната мафия. Напротив, днес в съдебна зала ще повторя още веднъж, че това са мафиоти и организирана престъпна група и те трябва да бъдат там. И прокуратурата е за прокурор, и съдът е за съд, защото те са част от тази престъпна група", заяви още Дончо Дудев.