Кой пука гумите на колите в „Надежда” и „Люлин”?

Пострадали засега има само в крайни квартали на столицата

Завръща ли се пироманът, който палеше коли из големите градове, но с шиш и пукащ гуми? Този въпрос си задават десетки столичани през последните седмици. Все повече от тях се натъкват на изнервящата гледка сутрин – спукана гума, предаде Dnes.bg.

Сигнали за атаката засега има само в крайните квартали на Запад и на Север в столицата – в "Люлин" и "Надежда".

И наистина – само пред два-три блока в столичния квартал "Надежда" 1 има няколко автомобила със спукани гуми. Повечето от тях са паркирани на разрешени за това места, не са на тротоар или тревни площи.

Сред пострадалите автомобили има както нови, така и стари. Както и при случаите с палежите на автомобили, и сега не може да се открие логика в посегателството на неизвестния злосторник, ако се предположи, че това е целенасочена атака.

От спукани изневиделица гуми "изпищяха" и в "Люлин". Жители на мегаквартала споделиха, че те също са заварили колите си със спаднали гуми.

"Като отидох сутринта и колата ми – клюмнала на една страна", сподели жител от "Люлин" 10. Той си сменил веднага гумата, защото наблизо имало вулканизатор. Човекът разказа, че и други съседи били "ужилени".

Някои веднага сменят гумите, но другите не, защото не всеки има под ръка резервна гума или пък може да я смени. А викането на вулканизатор на място е сложно и отнема време.