Кметът на Бургас праща багери в ромското гето, следва "Меден рудник"

Мисия Бургас

23-04-2015, 16:58

Снимка:

Община Бургас

Автор:

Burgasutre.bg

Всичко от Автора

Повечето жители на махалата в кв. Горно Езерово са получили вече призовки за премахване на незаконните постройки

Багери ще сринат до основи ромското гето в кв. Горно Езерово. Това предупреди кметът на Бургас Димитър Николов и даде срок от 15 дни на обитателите му доброволно да се изнесат от незаконните постройки, съобщи "24 часа".
Общината описала 50 къщи, които се намират в покрайнините на квартала на самия бряг на ез. Вая. За тях било установено, че обитателите им имат регистрация в кв. Горно Езерово, но на други адреси. Затова общинарите щели да бъдат безкомпромисни в премахването на гетото, тъй като след събарянето обитателите му имало къде да се подслонят, а не да спекулират, че остават на улицата.

Повечето жители на гетото са получили вече призовки за премахване на незаконните постройки. Всички те са били вдигнати без да има издадено за тях строително разрешение от общината.

Ако след изтичането на 15-дневния срок обитателите му не ги премахнат сами, общината ще пусне багери в гетото. За това кметът Димитър Николов лично предупредил на място жителите какво ще им се случи, ако не изпълнят заповедта му.

"Теренът е извън регулация и поради тази причина няма водопровод и канализация. Няма да допусна заради липсата на всякакви хигиенни условия оттук да тръгнат болести и после да пламне целият град", заяви Николов.

В момента в квартала приключва изграждането на нов водопровод и канализация, които са извън ромското гето.

От общината съобщиха, че след Горно Езерево ще пуснат багери и в ромската махала в к-с "Меден рудник". Поредната порция незаконни постройки в гетото там вече били описани и скоро живущите в тях щели да бъдат предупредени да ги опразнят.