Станаха ясни националките по плажен волейбол за Европейската купа

Новосформирана двойка от Марица и опитните Динова и Ангелова ще ни представят в Австрия

Станаха ясни четирите състезателки, които ще представят България с женския национален отбор по плажен волейбол за предстоящото му участие в третия кръг от Европейската отборна купа.  Опитната ни двойка Ася Динова и Светла Ангелова ще си партнира с новосформирания тандем на Марица (Пловдив) Диана Малинова и Теодора Симеонова.

Те ще имат за цел да се класират за следващия кръг от континенталната надпревара, която се явява и олимпийска квалификация за Рио де Жанейро 2016.

България е в Група В в компанията на Русия, Украйна и Шотландия, а срещите в групата ще се проведат в австрийския град Баден на 30 април и 1 май.  Победителят в групата ще се класира директно за финалите на Европейската отборна купа догодина, а вторият и третият ще продължат в четвъртия кръг това лято.

Опитната Диана Малинова, една от най-реномираните плажни волейболистки на България, която работи и като треньор на пясъка в Марица, и младата надежда на пловдивския клуб Теодора Симеонова ще направят своя официален дебют като двойка именно в Баден.  Двете за първи път се готвят целогодишно и целенасочено за плажа, без да играят в зала.  Част от подготовката им премина под балона на пясъчния корт край Гребната база.  Те проведоха и зимен лагер на хижа Здравец в Родопите, а съвсем наскоро се завърнаха от подготвителен лагер в Приморско, насочен именно към участието им в предстоящото състезание в Австрия.  На този осигурен от Марица лагер те бяха придружени и от още една плажна волейболистка на Жълтите – младата Гергана Лулчева.  Диди и Теди обаче не са имали участия в турнири или контролни срещи досега.

“Със сигурност ще ни бъде много трудно в Баден, защото съперниците са изключително силни”, заяви Диана Малинова след завръщането си от Приморско, цитирана от официалния сайт на Марица. 

“Русия, Украйна и Шотландия са все страни с по-развит плажен волейбол от нашия, но ще се опитаме да се преборим.  Засега не знаем точната програма на състезанието и затова не бързаме да си създаваме очаквания и да си поставяме цели.

С Теди имаме желание да участваме във възможно най-много турнири през тази година. По принцип планът е тя да е основната ми партньорка, но след като излезе и вътрешният календар за предстоящия сезон и видим какви състезания ще се организират в нейната възрастова група, е възможно тя да играе и с някой на нейната възраст а аз отново да си партнирам с Русена Сланчева”, допълни Малинова.