Попето и Манолев с нелепа загуба

Кубан падна от Уфа

Ивелин Попов и Станислав Манолев и техния Кубан изпуснаха победата и дори загубиха при гостуването си на Уфа в среща от 25-ия кръг на руската Премиер лига.

Само минута преди края на редовното време тимът от Краснодар водеше в резултата, но допусна драматичен обрат в последните минути и си тръгна без нищо за дома.

Очевидно с мисъл за предстоящия полуфинал за купата на страната срещу ЦСКА (Москва) в сряда Попов бе оставен на резервната скамейка и се включи в игра в 63-ата минута, докато Манолев игра цял мач.

Уфа поведе в резултата с гол на Тумасян в 25-ата мин., но Кубан обърна през второто полувреме с попадения на Игнатиев в 62-ата и Балде в 79-ата минути. В 89-ата мин. равенството бе възстановено след гол от дузпа на бившия играч на родния ЦСКА Марсиньо, а в 93-ата мин. Аликин донесе успеха на домакините, които приеха този мач далеч от дома в Перм.

С успеха Уфа временно се изкачи над опасната зона и вече е 11-и в класирането с 25 точки - 2 над местата, отреждащи участие в бараж за оставане и 5 над директно изпадащите. Кубан заема 8-о място с 32 т.