Антон Велков: Локо(сф) се върна към корените си

Има отлична симбиоза между българи и чужденци

През 80-те години Антон Велков се подвизаваше като десен бек на Локо(Сф). След това се захвана с треньорска кариера. През новия век имаше периоди, когато практикуваше треньорската професия на стадиона в квартал "Надежда". В момента Тони Велков се откроява като футболен анализатор. За Bulgariautre.bg коментира играта на неговия роден клуб Локо(Сф).

"Локо(Сф) се върна към корените си. Отборът преживя в предишни години трудни моменти, в които сам се бе вкарал", споделя Тони Велков.

"Това което прави сега Локо(Сф) е нещо от най-добрите години на отбора. В момента в тима има отлична симбиоза между български играчи и чужденци. Преди време в отбора имаше чужденци на кило. Сега не е така. Те са такива които изпълняват точно каквото трябва за своя пост, на който играят", обяснява Тони Велков.

"Хората, които познават Локо(Сф) знаят, че тимът винаги практикува игра на контраатака. Този сезон при Митко Васев "червено-черните" изповядват точни този стил на игра", казва Тони Велков.

"Целите в отбора се гонят точно както трябва. А именно постепенно. Затова често ще чуете от треньори и играчите,че отборът играе мач за мач. Да,звучи на пръв поглед скучно и клиширано. Но целта се гони с всеки мач. А не да се заложи предварително и ако нямаш съответните изпълнители в тима да се нагнетява нервна атмосфера", добавя Тони Велков.

"Локо (Сф) върви съвсем планирано към второто място в класирането. И с играта си изостави времената в съвсем близкото минало, когато отборът бе пред изпадане от "А" група. Пак казвам, сега Локо(Сф) намери себе си и затова играта на отбора е въодушевена и зрелищна", хвали тима Тони Велков.