Добро утро, София!

Животът

25-04-2015, 06:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Честит празник на всички именици

Ето, че най-накрая е събота. Най-накрая ще може да се излежим до късно в леглото и да забравим поне за малко работата, която ни чака в офиса. Е, поне за повечето е така. Ако вие сте от тези, които трябва да работят, то не унивайте. Винаги може да освежите работния процес с някой и друг празник. А ако сте жена – още повече. Все пак днес е Ден на жената. Е, вярно в Германия, но пък нали сме част от едно голямо европейско общество, така че спокойно може да се причислите към германките, въпреки, че е всеизвестно, че българките са най-красивите жени. Ако пък сте мъж и се чудите с какво да изненадата половинката си – може да го направите с карамфили. Вярно, че не са най-обичаните цветя от нежния пол, но пък в Португалия днес отбелязват Революцията на карамфилите (национален празник) – така че възползвайте се. Все пак има и празник, който се празнува и у ас – при това официално. Днес повод за почерпят имат всички с имената Марк и Марко.

И след като приключихме с празниците, нека отделим подобаващо внимание и на времето. А днес то ще е сравнително топло, но за сметка на това се очакват кратки превалявания. Така, че имайте едно наум, ако сте решили да прекарате съботния ден навън.

Не трябва да се притеснявате дали ще имате вода, защото от „Софийска вода” не плануват текущи ремонти, така че се молете да не стане някоя изненадваща авария. При токът обаче е по-различно. Хубавата новина е, че само „Военна рампа” и „Горубляне” ще останат без ток.

Ако сте от тези, които довечера ще посетят концерта на Слави Трифонов и Ку-ку бенд или просто ще ви се наложи да минете около „Арена армеец”, знайте, че днес ще има промяна в движението около залата, заради концерта. Промените в градската среда не спират до тук.

От днес сменят маршрута на трамваите 11 и 19 – така че правилно планирайте как а се придвижите, ако използвате двата трамвая. Но разместванията не спират до тук. С нов маршрут ще се движи и автобус № 64. Хубавата новина за деня е, че ямата по бул. "Христофор Колумб" е оправена и от днес булевардът е отворен за движение.

Е, без значение дали празнувате, мързелувате или ще ходите на концерт, то екипът на Sofiautre ви пожелава спокоен и приятен съботен ден!