Акушерката, пребила бебе: Не съм виновна

Емилия Ковачева не помнела ясно какво се е случило в нощта на дежурството

„Не съм виновна. Искам да се прибера вкъщи”. Това каза пред съда обвинената в опит за убийство на бебе акушерка Емилия Ковачева по време на гледането на мярката й за неотклонение в Софийския градски съд.

Прокуратурата поиска налагане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Според обвинението, Ковачева може да се укрие или да извърши друго престъпление. Прокурорът съобщи, че са събрани достатъчно доказателства, които могат да свидетелстват за наличието на обосновано предположение, че обвиняемата е извършила престъплението. Той заяви, че акушерката е проявила изключителна ярост и садизъм към новороденото бебе.

Адвокат Владислав Янев, който защитава обвиняемата акушерка, каза пред съда, че Ковачева е във влошено здравословно състояние и издържа петчленно семейство, което едва оцелява финансово. В залата присъстваха майката на Ковачева и двете й дъщери.

Пред журналисти адвокат Владислав Янев каза, че акушерката Емилия Ковачева не помнела ясно какво се е случило в нощта на дежурството в болница „Софиямед”. Близките на Ковачева не пожелаха коментар пред медиите. Когато извеждаха Ковачева от съдебната зала, те извикаха: „Обичаме те”. В залата не бяха и близки на пострадалото дете.

Пребитото бебе вече е стабилизирано.