В Китай забраниха стриптийза на погребение

Еротичните танцьорки привличали повече гости на погребенията и били демонстрация на богатство

В земеделските райони на Китай погребенията често включват стриптийз за гостите с цел привличане на повече хора на церемонията. Но тази практика скоро ще спре, пише Marketwatch.com.

В четвъртък Министерството на културата обяви на своя сайт, че ще започне проверки за "незаконните, но често срещани" стритийз представления, които се срещат по погребения в провинцията, защото те показвали "деградация на социалните ценности".

Министерството твърди, че заедно с полицията вече е извършило две акции по време на такива представления, които са довели до задържането на организаторите на събитията и обвиняването им в "организиране на непристойни сцени", за което могат да получат затвор до 10 години.

В сряда вестникът "Бейджинг Нюз" публикува статия, в която пише, че в земеделските райони хората използват "секси и стимулиращи" развлечения, за да привлекат повече посетители на погребенията и като начин да се покаже че фамилията е заможна.

Обикновено погребалният стриптийз излиза около $320, което не е евтино на фона на доходите в тези райони.

Организаторите на подобни шоута са в остра конкуренция помежду си, като постоянно вдигат летвата на разголване, за да си осигурят повече поръчки за техния бизнес, показва репортаж на Китайската централна телевизия, заснет още през 2006 г.

Репортаж на новинарски сайт тази седмица върна темата, критикувайки практиката, като показваща "културен дефицит" в земеделските райони поради липсата на други културни и развлекателни занимания.