Шефът на "Спортпалас" 6-ти месец в "болнични"

Общество

26-04-2015, 15:29

Автор:

Росица Пенкова

Всичко от Автора

Близкият до БСП началник пуска снимки от чужбина, докато оздравява

"Сериозно съм притеснен за здравословното състояние на директора на "Спортпалас" - вече 6-ти месец е в болнични". Така министър Красен Кралев не без ирония коментира патовата ситуация в спортната база. Днес той инспектира комплекса и разговаря с трениращите там отбори.

Досегашният шеф Мирослав Коларов - син на известна във Варна функционерка на БСП, изчезна веднага след смяната на властта миналата есен и оттогава е в болнични. Заболяването не му позволява да изпълнява служебните си задължения, но не му пречи да се наслаждава на задгранични пътешествия, снимки от които той щедро споделя в социалните мрежи. Коларов страда от дископатия на 5 и 6 лумбални прешлени, според болничните листи. На 9 май изтича и последният от тях, като следващите по закон трябва да са издадени от ТЕЛК, а след 2 месеца пациентът трябва да бъде трудоустроен.

През юли 2014 г. тогавашният финансов директор на "Спортпалас" Алина Дякова пише до изпълнителния директор на Национална спортна база Марио Примджанов, за това, че със заповед на Коларов й е забранен достъп до фактурите, по които се доставят хранителни продукти и препарати за комплекса. Тя протестира срещу факта, че стоките не се купуват от производителите им, а на по-висока цена чрез посредник. Така например през 2014 г. "Спортпалас" купува пакет хартиени кърпи по 4,33 лева, а през 2015-а - по 1,50 лева. Туба 5 л препарат за прозорци е била с цена 12 лева при 8.90 сега, ролка от 50 м. алуминиево фолио "поевтинява" от 15,83 на 8,90, а стреч фолиото от 22 лв. на 15 лева. Пакетът от 600 салфетки пък се оказал 4 пъти по-евтин - от 5,20 на 1,30.

В резултат на новата финансова политика министър Кралев коментира, че заместниците на отсъстващия директор на спортната база се справят добре. Комплексът е увеличил с над 10 на сто приходите, в сравнение с миналата годинаа, над 20 % са икономиите.

Персонални промени в ръководството на „Спортпалас" не се предвижват, освен за директора. Дали ще бъде сменен той ще стане ясно след като в министерството се запознаят в детайли със здравословното състояние му, отбеляза Красен Кралев.

Работи се по стратегия за излизане на „Спортпалас" на свободния пазар, каза още спортният министър. Ще бъде предоставена малко повече гъвкавост при ценообразуването и преговорите със спортни клубове, федерации и туроператори, за да бъде напълнена базата.

ВИДЕО: Министърът на младежта и спорта Красен Кралев