Пушката ще учи деца на волейбол

Спорт

27-04-2015, 09:49

Снимка:

Facebook

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Събитието е част от проекта SOFIA SPORT FEST "Израствам в движение", който се подкрепя от федерацията

В Южния парк на 1 май Евгени Иванов - Пушката - бивш национал по волейбол, ще демонстрира на всички любители на спорта как да отскачат, да изпълняват сервиз, как да посрещате топката и как да пораснете големи като него - цели 210 см). Събитието е част от проекта SOFIA SPORT FEST "Израствам в движение", който активно се подкрепя от федерацията.

Приоритет в събитието ще са състезания в различни дисциплини, които ще са насочени изцяло към децата с цел изграждане на навици, свързани с движението още от ранна детска възраст. В събитието ще участват редица доказани спортисти и треньори, които ще вдъхновят децата и подпомогнат тяхното развитие в перспектива.

Идеята за събитието е породена от огромната необходимост да се работи по-активно с деца в ранна детска възраст, защото това е етапът от живота, в който всеки човек изгражда своя мироглед и навици. Правилната среда, от която да черпят положителни примери за живота е изключително важна.

Именно заради това специални гости на събитието ще бъдат Тити Папазов, Евгени Иванов – Пушката, Магдалена Христова, Виктор Кирков, Йоана Драгнева, както и официални представители на Столична община.

Целта на спортния фестивал е да се превърне в ежегодно събитие, в което всеки ще има възможност да се включи свободно и да преоткрие ползите от активния начин на живот.

По време и между състезанията ще има отворени уроци за всички присъстващи, водени от професионалисти в различните спортове.