Обзор в топ 10 на Източно-европейския шампионат по мотоциклетизъм

Спорт

27-04-2015, 15:00

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Най-младият състезател Веселин Манасиев, завоюва два сребърни медала

Трима състезатели от Мотоциклетен спортен клуб – Обзор участваха Източно-европейския шампионат по мотоциклетизъм на писта в Серес и се класираха в топ 10. На трасето в Гърция излязоха Димитър Калпаков и Антон Николов, които се състезаваха в клас F1000, и Васил Иванов – в клас F600.  

В първия кръг от шампионата Димитър Калпаков с Yamaha стартира от девета позиция. Заради лош старт в първия завой влиза 15-ти. Това обаче не му пречи да навакса и накрая на състезанието от 30 пилоти финишира 6-ти. На 8-мо място в първия кръг се класира  Васил Иванов.

Вторият кръг е успешен и за тримата състезатели от Обзор. Антон Николов завършва 3-ти, Димитър Калпаков отново е 6-ти, а Васил Иванов – 9-ти.

Антон Николов и Васил Иванов не са родом от Обзор. Николов е от Варна, за мото-клуб Обзор се състезава от тази година. Иванов е от гр. Левски, в местния клуб е от три години.

 Димитър Калпаков е родом от Обзор. В края на март той взе участие и в Румънския шампионат по мотоциклетизъм на писта, където също показа добри резултати.

 Димитър Калпаков е член на клуба от 2010 година. Участвал е в Републикански шампионат по мотоциклетизъм на писта със Suzuki K2 600. През 2011 година сменя категорията, като вече се състезава с Yamaha R1 и кубиците стават 1000. През 2011 година поради технически причини малко не му достига да се качи на стълбичката и в генералното класиране завършва на 8-мо място. Същата година участва в Румънския шампионат, където завършва 4-ти от 46 пилоти. През 2012 година на същия шампионат има амбиции да се бори за златото, но успява да се класира 3-ти.