Дърво с пожелания за министър Василева

Мисия Бургас

27-04-2015, 17:39

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министър Василева: Усановени са сиви дюни в залива Корал

В продължение на седмица бургаски ученици изработваха подаръка

Клуб „Екология“ към Национално сдружение „Младежки Глас“ под патронажа на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, съвместно с Общински детски комплекс – Бургас организираха „Земята – моят дом!“. 
В продължение на седмица 55 ученици изработваха пожелания за Земята. Всяко едно послание беше закачено на дърво, което символизира майката природа. Творческият дух на учениците се оцени от организаторите с индивидуални награди за всеки един от тях.
На събитието присъстваха кмета на община Бургас Димитър Николов, народния представител Диана Йорданова, зам. кмета по европейски политики и околна среда в Община Бургас Атанаска Николова,  директор „Образование и демографски въпроси“ в Община Бургас Веселина  Таралова и общински съветници.
„Поредна  чудесна инициатива в Бургас. Наградих участниците в „Земята-моят дом“. Тези талантливи деца ме впечатлиха с посланията си, които ми подариха. Те ще бъдат поставени на видно място в Министерството на околната среда и водите“ сподели министър Василева.
„Земята е нашият дом. С тази кауза ние като млади хора искаме да предадем на по-малките любовта към природата, защото е изключително важно да се грижим и пазим своят дом. През годините клуба се води от целта да опазва околната среда чрез редица инициативи. За да можем младите хора да направим промяна в поведението на обществото са ни нужни подобни кампании, които да обхванат най-ранна възраст на децата“ каза Стиляна Атанасова, председател на клуб „Екология“ към Национално сдружение „Младежки Глас“.
„Грижата за природата е кауза на всеки един млад човек. Нека бъдем пазители на Земята” сподели Красимира Боева, зам. председател на Национално сдружение „Младежки Глас“.