Две години затвор за голо селфи

Сега младият мъж ще може да показва „мъжкото си достойнство” само в затвора

Жител на беларуския град Барановичи беше осъден на две години лишаване от свобода за публикуване в интернет на селфи.

Мъжът е публикувал онлайн селфита, на които е гол. 27-годишният флиртаджия решил да направи селфи по искане на едно от момичетата  в сайт за запознанства.

Интернет потребителката заявила, че няма да продължи диалога с младия мъж, ако той публикува свои интимни снимки.

Свалячът откликнат на молбата и направил снимките със собствения си мобилен телефон, вероятно, в периода между януари и април 2014.

Извършената в рамките на разследването експертиза, признала снимките за порнографски. Провинилият се напълно признал вината си.

Според заместник-председателя на съда Василий Петрива наказанието е толкова тежко, защото 27-годишният млад мъж вече е осъждан няколко пъти, а случаят с произнасяне на осъдителна присъда лишаване от свобода за разпространение на порнографски снимки в Интернет е първи в практиката на съдиите в Барановичи, съобщава Интекс Прес.
"Миналата година имаше наплив на наказателни дела за разпространение на порнографски материали в Интернет, но ние пощадихме обвиняемите и обикновено ги наказвахме с глоба", допълва заместник-председателят на съда.

В Беларус законът за производство и разпространение на порнографски материали е сходен по строгост с българския, но на практика там се прилага много по-често.